Πρώτη μέρα στο σχολείο

‘’Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός’’ και αυτό σίγουρα ισχύει σε μεγάλο βαθμό στα παιδιά που πρωταρχίζουν το σχολείο. Μια νέα αρχή δεν είναι αναγκαστικά και δύσκολη, ιδίως όταν έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς. Δεν είναι λίγες οι φορές  που μια αρνητική αντίδραση από το παιδί αποτελεί αντανάκλαση του άγχους που βιώνουν οι γονείς.

Η μετάβαση του παιδιού στο νέο περιβάλλον και στις απαιτήσεις που το συνοδεύουν μπορεί να γίνει με ομαλό τρόπο όταν οι γονείς αντιμετωπίσουν το γεγονός με ενθουσιασμό ως μία φυσική εξέλιξη στη ζωή του παιδιού και μειώσουν τις ανησυχίες τους.

Είναι θεμιτό λοιπόν να συζητήσουν με το παιδί για αυτή την αλλαγή  στην καθημερινότητά του κι όλες τις θετικές εμπειρίες που τη συνοδεύουν, καθώς και να απαντήσουν σε όποια απορία του παιδιού σχετικά με το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας οι γονείς μπορούν να διηγηθούν μία ευχάριστη- αστεία ιστορία με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού, που έχει να κάνει με την πρώτη μέρα στο σχολείο ή να διηγηθούν την δικιά τους μέρα στο σχολείο, πόσο χαρούμενοι ήταν , πώς γνώρισαν νέους φίλους κτλ.

Παράλληλα, θα βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή του παιδιού μία επίσκεψή του με τους γονείς στο σχολείο κάποια μέρα πριν ανοίξει ώστε να δει τον χώρο και να νιώσει οικεία, ενώ στη συνέχεια μπορούν να ψωνίσουν μαζί τα  σχολικά είδη  που θα χρειαστεί.

Τέλος, σημαντικό είναι να χειριστούν οι γονείς σωστά την ώρα του αποχαιρετισμού στο σχολείο την πρώτη μέρα. Το καλύτερο είναι να συνοδέψει το παιδί ένας από τους δυο γονείς, viagra sans ordonnance ο οποίος θα το χαιρετήσει με σιγουριά και αποφασιστικότητα, εξηγώντας του ότι πρέπει να φύγει με λίγα και απλά λόγια, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δε θα αποχαιρετήσει το παιδί ή ότι θα φύγει κρυφά όταν το παιδί δεν κοιτάει., αλλά διαβεβαιώνοντάς το πως θα είναι εκεί όταν τελειώσει.

Οι γονείς με ευελιξία και http://www.cialispharmaciefr24.com/cialis-ordonnance-ou-pas/ υπομονή βοηθούν το παιδί να αντιμετωπίσει την πρώτη του φορά αλλά του δίνουν και γερές βάσεις να αντιμετωπίσει και άλλες πρώτες φορές” δίνοντάς του τα κατάλληλα εφόδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *